logo
Foto: Hans Jørgen Sandnes
Maihaugsalen / Program / Riksteatret: Detektivbyrå nr. 2

Riksteatret: Detektivbyrå nr. 2

Monday 27. September
kl.18:00

Nå blir det teater for hele familien der Tiril, Oliver og hunden Åtto må løse et helt nytt mysterium! 

Barn i Norge elsker bøkene om Detektivbyrå nr. 2 av krimforfatter Jørn Lier Horst. Nå blir det teater for hele familien der Tiril, Oliver og hunden Åtto må løse et helt nytt mysterium!

Operasjon Teater er et nytt oppdrag for Detektivbyrå nr. 2. Et mysterium som bare kan oppleves når Riksteatret kommer til ditt kulturhus. For hva er det egentlig som skjer når Riksteatret kommer til Elvestad for å spille forestillingen Hamlet? 

Hvorfor har det skjedd mystiske ulykker under hele turneen? Er teaterforestillingen forbannet eller er det noen som saboterer? Bli med Tiril, Oliver og Åtto på et spennende mysterium i teatrets magiske verden. 

Vi gleder oss til å se deg i teatret! Hvis du vil, kan du kle deg ut i et helt eget teaterkostyme når du kommer til teateret.

Passer for barn fra 5 år.

--

Anmelderne mener:

"Mysterier i særklasse (…) denne forestillingen er virkelig noe av det smarteste på barneteaterfronten akkurat nå"
 Dagsavisen

"Teateret er et magisk sted. Kombiner det med detektivarbeid, og du har høstens beste barneforestilling."
NRK

"Oser av kreativitet (…) Et opplagt ensemble full av energi og overskudd, bidrar til at det blir to spennende og høyst underholdende timer i teateret"
Vårt Land

"Sjarmerende (..) glitrende spill"
Dagbladet

--

På scenen
Maria Agwumaro, Lars Halvor Andreassen, Janne Starup Bønes, Amalie Ibsen Jensen, Arjan Nilsen, Thomas Jørstad Pettersen og Amanda Hedvig Lie Strand

Team
Regissør: Hilde Brinchmann, Scenograf: Paul Sebastian Garbers, Kostymedesigner: Helena Andersson, Assisterende scenograf og kostymedesigner: Signe Gerda Landfald, Lysdesigner: Martin Flack, Komponist, Lyddesigner: Eirik Myhr, Kampkoreograf: Kristoffer Jørgensen, Dramaturg: Mariken Lauvstad og Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen

Av Hilde Brinchmann og Jørn Lier Horst

Basert på bokserien Detektivbyrå nr. 2 – av forfatter Jørn Lier Horst og illustratør Hans Jørgen Sandnes

 

Forestillingslengde: 2 timer (inkludert pause).

Urpremiere: Oslo / Nydalen 10. sep 2021

Turnépremiere: Larvik 15. sep 2021

Produsert av Riksteatret

--

FAKTABOKS

Detektivbyrå nr. 2-bøkene er en av Norges mest solgte barnebokserier gjennom tidene med et samlet opplag på over 2 millioner. Noen av bøkene er også filmatisert. "Operasjon Teater" er en helt ny teaterforestilling basert på universet som barna kjenner fra bøker og film. 

--

Riksteatrets omtale: www.riksteatret.no/detektivbyra-nr-2